Jeugd&Gezin

Braingame Brian

Behandeling met behulp van een educatief computerspel.

De training bestaat uit drie trainingstaken en een spelwereld.

Om nog meer aan te sluiten op onze doelgroep zijn onze 3 PMT’ers op een cursusdag geweest om braingames te mogen aanbieden (Brain game Brian).

Braingame Brian is een training op de computer waarbij een aantal cognitieve vaardigheden worden getraind. Deze vaardigheden worden ook wel samengevat met de term ‘executieve functies’. Bij kinderen met ADHD (en andere diagnoses) weten we dat (sommige van) deze functies minder sterk ontwikkeld zijn. Pas de laatste tien jaar blijkt dat deze functies ook te trainen zijn. Bij kinderen met ADHD zijn vooral werkgeheugen (informatie kunnen vasthouden die je nodig hebt bij een taak), inhibitie (op je rem kunnen staan en afleidingen kunnen weerstaan) en cognitieve flexibiliteit (makkelijk kunnen aanpassen als de situatie of taak veranderd) zwak ontwikkeld. Juist deze vaardigheden kunnen worden getraind met Braingame Brian.

De training bestaat uit drie trainingstaken en een spelwereld. Door de spelwereld die om de trainingstaken is heen gebouwd worden kinderen uitgedaagd de trainingstaken uit te voeren en worden ze beloond voor hun trainingsarbeid. De training bestaat uit 25 sessies van ongeveer 40 minuten en is thuis uit te voeren binnen een periode van zes weken (vier sessies per week).

De leeftijd dat kinderen het beste deel kunnen nemen aan deze training is 8 tot 12 jaar.

Voor meer informatie kijk op:
Website Braingame Brian