Paardencoaching

Deze vorm van coaching is vrij nieuw in Nederland, maar in België is hier al een ruime ervaring mee, met positieve resultaten. In deze sessie wordt het paard ingezet als middel bij de coaching. Het doel is om bij de persoon (coachee) zijn of haar zelfvertrouwen te vergroten, de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en zijn of haar communicatie te verbeteren. Het gaat niet om het rijden op het paard, maar om bezig te zijn met het paard. Hierdoor ontdekt een persoon vaardigheden bij zichzelf die hij/zij eerder nog niet herkend had. Door ervaringsgericht te leren, leert de coachee over zichzelf (en de ander). Tijdens het werken met de paarden zijn er veel zelfreflectie momenten. De coachee ervaart onmiddellijk de consequenties van zijn/haar handelen. Wil hij/zij deze in stand houden of veranderen? De coachee wordt gestimuleerd door middel van het paard zijn/haar eigen oplossing te vinden (oplossingsgericht).


Waarom met paarden? Paarden creëren kansen om mensen zelfvertrouwen te geven en ervaringen te laten beleven die zij in het dagelijks leven moeizaam of nauwelijks ontdekken. Tijdens de omgang met paarden komen veel zaken op een natuurlijke manier aan de orde. Paarden spiegelen wat de menselijke lichaamstaal laat zien. Ze doorzien de verschillen tussen uiterlijk gedrag en innerlijke emotie feilloos. Hun reactie maakt mensen bewust van hun gedrag en motiveert tot inzicht en verandering. Paarden zijn groot en sterk en op een natuurlijke manier intimiderend voor mensen. Ze creëren een kans om angsten te overwinnen en zelfvertrouwen te geven.


De coaching vindt plaats bij een stal in Almere.   Deze vorm van coaching wordt niet aangeboden via de vergoedingen van de gemeenten.

 

images